Minder stikstof in Vlaamse binnenstad

vrijdag 31 augustus 2018
timer 1 min
Het circulatieplan in de Vlaamse binnensteden werpt zijn vruchten af. De hoeveelheid stikstof in Vlaamse binnensteden is met 18 procent teruggedrongen. De Brusselse ring heeft nog genoeg ruimte voor verbetering, zo blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieu Maatschappij.

Vooraf aan het circulatieplan voerde het VMM gedurende tien maanden een proef uit om de luchtkwaliteit te meten, schrijft Het Laatste Nieuws. Zowel in drukke als minder drukke straten werd gemeten, om zo de balans op te kunnen maken. Toen het circulatieplan startte, is weer tien maanden gemeten. De resultaten zijn met elkaar vergeleken. 

Kleine kanttekening
Er is een kleine kanttekening aan de resultaten van het onderzoek. Zo is stikstof een factor die richting vervuiling door auto’s wijst, maar zegt niks over de algehele luchtkwaliteit. De Nieuw-Vlaamse Alliantie (NVA) had zo haar bedenkingen bij de uitkomsten. Zo zou er op bepaalde cruciale plekken helemaal niet gemeten zijn.

Dit artikel komt uit ReScape

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.