Nationaal verkeersveiligheidscongres: op naar zero tolerance

donderdag 26 april 2018
timer 2 min

Minister Cora van Nieuwenhuizen van IenW sprak op 26 april live per video vanuit Ljubljana, Slovenië, waar de Europese transportministers bijeen zijn, tot het verkeersveiligheidspubliek op het NVVC. De 20e editie werd georganiseerd in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Van Nieuwenhuizen riep alle aanwezigen die betrokken zijn bij de gemeentelijke akkoorden op om verkeersveiligheid hoog op de prioriteitenlijst te krijgen.

Violeta Bulc, Eurocommissaris voor vervoer, werd door minister Van Nieuwenhuizen voor de camera uitgenodigd en pleitte eveneens vanuit Ljubljana voor meer aandacht voor verkeersveiligheid: ‘het gaat om levens’.

Peter van der Knaap, directeur SWOV en tevens dagvoorzitter, reageerde op de nieuwste CBS-cijfers, die aangeven dat het totaal aantal verkeersdoden weliswaar iets is gedaald, maar dat sprake is van een grote stijging onder oudere fietsers. Ook zijn er ‘voor het eerst in de geschiedenis’ meer dodelijk verongelukte fietsers, dan automobilisten.

Van de Knaap constateerde verder dat het overheidsdoel van 500 verkeersdoden in 2020 niet zal wordt gehaald, net zoals de minister op 24 april liet weten. Hij roept, met de minister, op om te komen een zerotolerancebeleid.

“We moeten naar zo min mogelijk verkeersdoden.” Organisatoren van het Nationaal verkeersveiligheidscongres zijn: ANWB, VVN, SWOV en sinds kort ook Rai Vereniging met medewerking van het ministerie van IenW.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.