Noord-Brabant neemt maatregelen tegen geluidsbelasting

vrijdag 13 april 2018 Pieter Steenbergen 34x gelezen

De provincie Noord-Brabant neemt maatregelen om de geluidsbelasting die veroorzaakt wordt door provinciale wegen te verminderen.

Naast stil asfalt of de aanleg van een geluidsscherm of –wal, wordt bij de aanleg en het onderhoud van provinciale wegen voortaan ook bekeken of gevelmaatregelen de belasting verminderen. Voor dat laatste wordt een subsidieregel in het leven geroepen.

Woningen
Het aantal woningen dat met deze nieuwe werkwijze mogelijk in aanmerking komt voor maatregelen wordt ruim verdubbeld van 2600 naar 5700. Bij woningen in de geluidbelastingklasse 60-65 dB wordt wel bekeken of het rendement van de maatregelen opweegt tegen de kosten.

Subsidie voor gevelisolatie
De provincie bereidt een subsidieregel voor die het aantrekkelijk maakt voor de bewoners om geluidsisolerende maatregelen aan de gevel aan te brengen. Het gaat om een bijdrage van 25% van de totale kosten voor gevelmaatregelen voor woningen met een belasting tussen 60-65 dB, 50% voor woningen met een belasting tussen 65-70 dB en 100% voor woningen met een belasting van meer dan 70 dB.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.