Uitbreiding milieuzone Arnhem in 2019

donderdag 8 maart 2018
timer 1 min

Een meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad heeft ingestemd met het invoeren van een stengere milieuzone in de stad per 2019. Daarmee krijgt Arnhem de strengste milieuzone van Nederland.

Dat meldt Binnenlands Bestuur. Oude, vervuilende diesels van voor 2004 mogen het centrum niet meer in en dieselauto’s van voor 2006 alleen als ze aan bepaalde Europese eisen voldoen.

In een eerder stadium stelde het college van B&W al een strengere milieuzone voor, maar toen wilde de gemeenteraad nog aanvullend onderzoek naar de luchtkwaliteit. Royal HaskoningDHV heeft dat onderzoek inmiddels uitgevoerd, en daaruit bleek dat de Arnhemse lucht ongezond is en  een milieuzone dat probleem kan oplossen.

Verantwoordelijk wethouder Geert Ritsema noemde de invoering van de milieuzone 'een overwinning van het gezonde verstand'.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.