Utrecht scoort het beste qua fietsbereikbaarheid

woensdag 12 december 2018
timer 1 min
Utrecht scoort het beste van de Nederlandse steden als het gaat om fietsbereikbaarheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen.

In Utrecht is het mogelijk om vanaf de Domtoren een gebied van ruim 160 km2 te bereiken. Groningen staat op de tweede plek met 159,6 km2. Voor de analyse zijn ook de steden Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Nijmegen, Leeuwarden en Maastricht onderzocht. 

Gemiddelde fietsbereikbaarheid
Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Fietsbereikbaarheid in Nederland gemiddeld 145 km2 is. Er is in alle steden bekeken welk gebied een fietser kan bereiken in een half uur vanaf het centrum.

Almere is hekkensluiter in het onderzoek met een gemiddelde fietsbereikbaarheid van 11o km2. Als voornaamste reden noemt het onderzoek de ligging aan het Markermeer, waardoor de fietsbaarheid in het zuiden en westen beperkt wordt. In vergelijking met andere landen scoort Nederland goed.

De Geodienst geeft aan dat deze analyse en visualisatie een op zichzelf staand experiment zijn. Door de vele reacties die de dienst heeft gehad, wordt er nu gekeken naar een vervolg.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.