VOC verbreedt en verandert naam

donderdag 8 maart 2018 Guus Puylaert 192x gelezen

De VOC (Vereniging Openbaar vervoer Centrumgemeenten) gaat zich in 2018 richten op een breder palet aan mobiliteitsonderwerpen voor gemeenten. Om die reden verandert ze haar naam naar Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur (GNMI).

De naam VOC was sinds 1998 in gebruik. In die tijd richtte het orgaan zich om mobiliteitsonderwerpen rondom openbaar vervoer. In de loop der jaren zijn daar ook zaken als verkeersveiligheid, parkeerbeleid en fietsbeleid bijgekomen. Eind 2017 lanceerde GNMI nog de werkgroep Parkeren.

Sinds GNMI een bredere dienstverlening is gaan aanbieden, is het ledental gegroeid van 19 naar 30 gemeenten. Het orgaan brengt de wensen en problemen van gemeenten in kaart en praat daarover met Rijksoverheid, belangenorganisaties en vertegenwoordigers. Ook zoekt het de samenwerking met kennispartijen en onderwijsaanbieders.

Het GNMI biedt belangenbehartiging en kennisuitwisseling voor gemeenten voor allerlei onderwerpen in het mobiliteitsbeleid. Innovatie en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke thema’s voor ons, denk bijvoorbeeld aan de invoering van de Omgevingswet, Mobility as a Service, slimme mobiliteit en logistiek en emissieloos vervoer.

Kijk voor meer informatie op gnmi.nl.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.