Wat nu met rotondes in Dalfsen?

maandag 20 augustus 2018
timer 2 min
De
De gemeente Dalfsen gaat de voorrangssituatie op de rotonde op de Rondweg opnieuw bekijken. De gemeente overweegt om deze situatie te veranderen, zodat fietsers daar voorrang krijgen. Dit om het gevoel van onveiligheid bij de fietsers weg te nemen.

Het klinkt simpel: even een paar regels aanpassen om zo meer veiligheid te creëren. Er zit echter een addertje onder het gras. Als fietsers bij de rotonde Kampmansweg/Rondweg voorrang krijgen, zou dit voor alle rotondes in Dalfsen moeten gelden. En dat zijn er nogal wat. Alleen op de Rondweg zijn dit er al vier.

Poll
De situatie is discutabel. Hoewel de rotonde bij de Kampmansweg in Dalfsen al jaren als onveilig wordt ervaren, is er verdeeldheid over hoe deze situatie het beste op te lossen is. Dit blijkt ook uit een poll die de Stentor plaatste bij een artikel over deze situatie. In de poll wordt de vraag gesteld of fietsers of automobilisten voorrang dienen te krijgen bij de rotondes in Dalfsen. Het percentage is precies gelijk onder de 518 respondenten: 50 procent van de respondenten vindt dat automobilisten voorrang moeten krijgen op de rotonde, de andere 50 procent is van mening dat het veiliger is als de fietsers voorrang krijgen.

Gemeenteraad
De gemeente Dalfsen reageert niet verrast op de resultaten van de poll: “Het feit dat we deze situatie aan het overwegen zijn en nog geen beslissingen hebben genomen, laat wel blijken dat het een lastige situatie is”, aldus een woordvoerder. “De input van de inwoners vinden we natuurlijk ontzettend belangrijk en aan de hand van verschillende onderzoeken en resultaten zullen we kijken hoe we daar invulling aan gaan geven.” De woordvoerder kondigt tevens aan dat de situatie in september voor de raad zal verschijnen. “Aan de hand daarvan worden verdere stappen gezet.”

 
Auteur: Enno Wigger

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.