40 miljoen voor 'modal shift'

woensdag 10 juli 2019
timer 2 min

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt 40 miljoen euro beschikbaar voor het goederenvervoer. De minister wil hiermee dat het transport van goederen de komende jaren minder via de weg gaat, maar vaker over water, via spoor en door buisleidingen. Dit staat in de Goederenvervoeragenda die zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In de Goederenvervoeragenda zijn afspraken gemaakt met de Topsector Logstiek en de Logistieke Alliantie over efficiënter en duurzamer goederenvervoer.

Van Nieuwenhuizen:"‘De toekomstige groei van het goederenvervoer gaat hand-in-hand met een betere bereikbaarheid van Nederland. Als er meer containers en bulkgoederen via de binnenvaart en goederentreinen worden vervoerd, komt er meer ruimte op onze wegen. Een gemiddeld binnenvaartschip kan wel 150 vrachtwagens van de weg halen. Ook gaat de sector vol inzetten op het digitaliseren van de vervoersbewegingen, kunnen ritten slimmer worden ingepland op tijden dat het minder druk is op de weg."


Schoner
Ook het optimaal delen van digitale informatie moet bijdragen aan duurzamer goederenvervoer, bijvoorbeeld door te voorkomen dat vrachtwagens niet optimaal gevuld zijn tijdens hun rit of schepen leeg naar de haven varen. Ook het instellen van zero emissiezones voor bestel- en vrachtauto’s en het duurzaamheidslabel voor binnenvaartschepen dragen bij aan duurzamer vrachtverkeer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.