Aanbesteding Programma Doortrappen in Amsterdam van start

maandag 5 augustus 2019 Jan Willem Kerssies 140x gelezen

De afgelopen jaren is het aantal slachtoffers onder fietsende ouderen (65+) in de Amsterdamse regio flink gestegen. Het aantal ernstig gewonden is tussen 2007 en 2016 meer dan verdubbeld (SWOV, 2018).

De urgentie om maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid onder deze doelgroep te verbeteren is hoog. De gemeente en Vervoerregio Amsterdam willen om deze reden starten met het verkeersveiligheidsprogramma Doortrappen.

Gedragsinterventies
Het programma Doortrappen is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en richt zich op gedragsinterventies bij fietsende ouderen om het aantal ongevallen binnen deze doelgroep te reduceren. Middels een aanbesteding zoeken de gemeente en Vervoerregio Amsterdam naar een partij die de uitvoering van het programma binnen de regio en voor de gemeenten kan coördineren en uitvoeren.


Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot en met 11 oktober 2019 inschrijven op de aanbesteding van het verkeersveiligheidsprogramma Doortrappen in de vervoerregio Amsterdam.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

  • NVC-Pronkstuk N211 NVC-Pronkstuk N211 Tijdens het pré-congres van het Nationaal verkeerskundecongres 2019 in Den Haag konden deelnemers 'op stap' naar onder andere de N211, een proeftuin voor energieneutrale... 13 november Marcel Slofstra

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.