Bestemmingsplan Twente Airport vernietigd

woensdag 17 juli 2019
timer 1 min
De bestemmingsplannen voor een recreatiepark en evenementen op de voormalige vliegbasis Twente zijn door de Raad van State vernietigd. Milieuorganisaties hadden beroep ingediend. De uitspraak is het resultaat van de eerdere uitspraak van de Raad van State omtrent het Programma Aanpak Stikstof, waar eerder al Lelystad Airport vertraging door opliep.

De betrokken milieuorganisaties -  Stichting Lonnekerberg en omgeving (StiL), stichting Lonneker Land en Milieuraad Enschede - gaven aan dat de geplande evenementen en bedrijven voor een verhoogde stikstofuitstoot zullen zorgen, met schade voor de omliggende natuurgebieden tot gevolg.

De eerdere uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof zorgde al voor een lichte paniek in politiek Den Haag.Kort gezegd komt het er op neer dat de Nederlandse wetgeving op het gebied van natuurbescherming niet voldoet aan de Europese richtlijnen.

Lees hier de blog van Herbert Korbee over de PAS-uitspraak.

Ook Lelystad Airport zal voorlopig nog niet openenDe berekeningen in de plannen hielden rekening met maatregelen tegen verhoging van de stikstofuitstoot, terwijl deze resultaten nog niet geboekt zijn. De Raad van State heeft besloten dat dit niet toegestaan is.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.