Delft Hyperloop team doet mee aan SpaceX Hyperloop Pod Competitie

dinsdag 9 juli 2019
timer 2 min

Het studententeam van Delft Hyperloop doet van 15 tot en met 21 juli mee aan de SpaceX Hyperloop Pod Competitie in Los Angeles. Behalve winnen, wil het team ook het wereldrecord van 467 kilometer per uur verbreken.

SpaceX organiseert de competitie om de Hyperloop-technologie verder te ontwikkelen. Studenten van over de hele wereld kunnen meedoen met de competitie. Het team uit Delft zal meedoen met hun nieuwe voertuig, de Atlas 02.

in 2017 won het Delft Hyperloop team de wedstrijd, in 2018 bereikten zij de finale. In dat jaar werd de TU München winnaar.

Uit de honderden teams zijn er 22 geselecteerd om naar Los Angeles te komen. Drie teams mogen uiteindelijk daadwerkelijk meedoen aan de race in de Hyperloop-tunnel. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de capsule 122 veiligheidstests doorstaan. De test beginnen op 15 juli. "Deze zijn bedoeld om aan te tonen dat ons voertuig naar behoren werkt en dat alle veiligheidseisen worden nageleefd. Allerlei elementen worden getest, zoals het remsysteem, of de pod het vacuüm in de buis aan kan en of de software goed werkt. Deze testen moeten allemaal succesvol worden afgerond voor de final run”, zegt team captain Rieneke van Noort.

Op 20 juli is bekend of de Delftse pod mag racen in de finale.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.