Eerste elektrische fiets met brandstofcel commercieel beschikbaar

donderdag 29 augustus 2019
timer 1 min
Het Franse Pragma Industries heeft een elektrische fiets op de markt gebracht die werkt met een brandstofcel in plaats van de gebruikelijke lithium-accu.

Het bedrijf is het eerste bedrijf dat een fiets op waterstof te koop aanbiedt. De fiets heeft een actieradius van 135 tot 150 kilometer, afhankelijk van het soort gebruik en de weersomstandigheden. De fiets betrekt de stroom niet uit een normale accu, maar uit een waterstofbrandstofcel. 'Opladen' is een kwestie van waterstof tanken en kan in ongeveer twee minuten. De fiets gebruikt de waterstof uit de brandstofcel om energie op te wekken voor de elektrische aandrijving.

Waterstof tanken

In tegenstelling tot een gewone elektrische fiets, kan de waterstoffiets niet thuis opgeladen worden. Waterstof kun niet bij elk tankstation getankt worden - in Nederland kan dat momenteel in Helmond, Delfzijl, Rhoon en Arnhem. Wel zijn er diverse nieuwe waterstoftankstations gepland: in Den Haag moet dit jaar nog een tankstation geopend worden en er zijn tankstations met een waterstofvulpunt gepland in Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht en in de stad Groningen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.