Europees Hof van Justitie verwerpt Duitse tolplannen

woensdag 19 juni 2019
timer 1 min

Het Hof van Justitie van de Europese Unie noemt de plannen discriminerend, omdat Duitsers gecompenseerd zouden worden via de wegenbelasting. Dat meldt de NOS.

Het Europese Hof stelt dat de plannen onverenigbaar zijn met EU-wetgeving.

Het Duitse Parlement stemde in 2015 in met het plan van de CSU om een tolheffing in te voeren op de Duitse snelwegen. De Duitse automobilisten zouden gecompenseerd worden door een verlaging van de wegenbelasting. Op die manier betaalden in principe alleen buitenlandse automobilisten.

Een recenter voorstel om verschillende tarieven te rekenen voor buitenlanders kon volgens de Europese Comissie wel, maar kreeg geen goedkeuring van een aantal buurlanden

In 2017 spande Oostenrijk een rechtszaak aan tegen het Duitse plan, waar Nederland zich bij aansloot. Minister Van Nieuwenhuizen stelde toen dat de plannen discriminerend zijn voor niet-Duitse automobilisten.


Van Nieuwenhuizen op twitter:  "Verzet tegen deze tolplannen heeft succes gehad", twittert ze.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.