Fietsersbond: 800 miljoen extra nodig

donderdag 18 juli 2019 Marcel Slofstra 112x gelezen

Om de klimaatdoelen te halen en de fiets vooral op regionale routes als volwaardig alternatief te benutten is 800 miljoen euro aan extra investeringen nodig, stelt de Fietsersbond.

De benodigde investeringen komen naast de reserveringen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

 

 

De investeringen bestaan uit investeringen in bredere fietspaden, extra fietstunnels en extra fietsbruggen. De Fietsersbond wil zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid bevorderen en op regionale fietsroutes ook snelle fietsers toelaten. Door te investeren in de kwaliteit van regionale fietsroutes kan de actieradius voor woon-werkverkeer opgerekt worden naar boven de 20 km

 

De inventarisatie waaruit de benodigde extra investeringen blijken is uitgevoerd door lokale en provinciale vrijwilligers van de Fietsersbond. De regionale routes die samenvallen met MIRT-projecten en het programma vervanging en renovatie zijn buiten beschouwing gelaten. Investeringen in deelfietssystemen, stallingen en overstaphubs zijn ook nog niet mee genomen in deze eerste inventarisatie.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

  • Reisgedrag 100 Rotterdammers onder de loep Reisgedrag 100 Rotterdammers onder de loep De gemeente Rotterdam heeft het reisgedrag van 100 Rotterdammers in beeld gebracht. De deelnemers uit een representatieve, diverse groep, uit verschillende Rotterdamse wijken,... 11 november Marcel Slofstra

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.