Hitte veroorzaakt recordaantal bergingen

donderdag 29 augustus 2019
timer 1 min

De aanhoudende hitte in de laatste week van juli heeft een recordaantal bergingen veroorzaakt. Tijdens het in werking zijn van het hitteprotocol streeft Rijkswaterstaat er naar om gestrande voertuigen zo snel mogelijk van de vluchtstrook te halen.

De Stichting Incidentmanagement, een samenwerkingsverband tussen de verschillende alarmcentrales, meldt dat de centrales het nog nooit zo druk hebben gehad als in de laatste week van juli.

Het gaat dan vooral om pechverplaatsingen, waarbij voertuigen met pech van de vluchtstrook gesleept worden naar bijvoorbeeld een nabijgelegen tankstation of verzorgingsplaats. Pechverplaatsingen vinden het hele jaar door plaats, maar normaal gesproken alleen als het voertuig direct gevaar oplevert voor het verkeer. Tijdens extreme hitte worden echter álle voertuigen met pech zo snel mogelijk van de weg gehaald, omdat de hitte gevaar op kan leveren voor de inzittenden.


De drukste dag voor de bergers was 26 juli, met in totaal 898 pechverplaatsingen. Op dezelfde dag vorig jaar telden de alarmcentrales 577 pechverplaatsingen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.