ILT zoekt 150 nieuwe inspecteurs

vrijdag 6 september 2019
timer 2 min
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zoekt op korte termijn honderdvijftig nieuwe inspecteurs. De ILT is daarvoor een campagne gestart.

De ILT zoekt nieuwe inspecteurs om toezicht te houden en te handhaven op het gebied van milieu, transport en wonen. Het gaat dan bijvoorbeeld om cyberspecialisten, financiële experts, data-analisten, onderzoekers, handhavers, projectleiders en forensische accountants.

Breed inzetbare experts
De ILT heeft nu, in tegenstelling tot voorheen, vooral behoefte aan experts die breed inzetbaa rzijn. De ILT zoekt mensen met inhoudelijke expertise én ervaring met de nieuwste technologiën die hun kennis en vaardigheden in kunnen zetten.


Al in 2019 meer handhaven
De inspectie wil de extra capaciteit al in 2019 in kunnen zetten om zo doende meer te kunnen handhaven, bijvoorbeeld in het taxi- en goederenvervoer. Ook toezicht op het gebied van bodem, grond en oppervlaktewater en duurzame warmtepompen kan eerder uitgevoerd worden.

Internationale samenwerking
De ILT wil de nieuwe medewerkers ook inzetten om de internationale samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van het programma Schoon Schip, te verbeteren. Dat richt zich onder meer op het terugdringen van de uitstoot van zwavel door zeeschepen, waarbij snuffelapparatuur en drones worden ingezet om  in zeehavens de uitstoot van schepen te analyseren.

Extra geld

In mei 2019 heeft de ILT bijna tien procent extra budget gekregen van de minister van IenW, op verzoek van de Tweede Kamer. Dit geld wordt nu ingezet om extra handhavers aan te nemen, extra kennis in huis te halen en met nieuwe technieken de inspecties verbeteren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.