Kabinet wil lastendruk taxibranche verlichten

maandag 24 juni 2019
timer 1 min

Het kabinet wil de lastendruk voor de taxibranche verlichten. De verplichting om elke vijf jaar een nieuwe Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen vervalt. Ook vervalt de aparte vergunning voor ondernemers die hun taxi's in willen zetten voor openbaar vervoer.

Taxichauffeurs worden al continue gescreend en bij strafbare feiten kan de chauffeurskaart ingetrokken worden. Dat maakt het onnodig om elke vijf jaar een nieuwe VOG aan te vragen.

Tevens vervalt de communautaire vergunning, die ondernemers die hun taxi's in willen zetten voor openbaar vervoer nu nog nodig hebben. Met de taxivergunning wordel al voldoende kwaliteitswaarborgen voor de reiziger geboden.


De wijzigingen vallen onder een wijziging van het Besluit personenvervoer 2000 op voorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). De wijzigingen geven taxi-ondernemers meer ruimte om in te kunnen spelen op de veranderende markt. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat krijgt de mogelijkheid om wettelijke beperkingen voor nieuwe reisconcepten waar taxireizigers bij gebaat zijn weg te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van vrijstellingen of ontheffingen.


 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.