Kever en Lelijke Eend populairste oldtimers

donderdag 10 januari 2019
timer 2 min

Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat het aantal geïmporteerde oldtimers met 4,1 procent toenam in 2018. De export daalde fors, met 16,7 procent. De populairste oldtimers zijn de Kever en de Lelijke Eend.

De import van oldtimers van voor het bouwjaar 1988 nam vorig jaar met zo’n vierhonderd stuks toe tot 4.562. De export daalde tegelijkertijd spectaculair; 18.864 oldtimers in 2014, tegenover 7.838 het afgelopen jaar .

Beleggingen
De populariteit van oldtimers is enerzijds te verklaren door de hoogconjunctuur. Veel mensen hebben geld om hun droom te realiseren. Anderzijds zorgt de langdurig lage rentestand ervoor dat veel kopers op zoek zijn naar een rendabele belegging. Afhankelijk van merk, model en de staat van het voertuig, zijn veel oldtimers de afgelopen jaren in fors waarde gestegen. Net als in de kunsthandel speelt de gestegen welvaart in de rest van de wereld daarin ook een rol, aangezien zich nu ook in toenemende mate geïnteresseerden uit bijvoorbeeld het Verre Oosten melden voor klassieke auto’s.

Kever en Eend populairste oldtimers
De Volkswagen Kever in al zijn uitvoeringen is de populairste oldtimer in Nederland. Op plek twee staat de Lelijke Eend, de Citroën 2CV. Andere legendarische modellen in de top-15 zijn de Citroën DS, Triumph Spitfire en Ford Mustang. Mercedes voert de lijst aan van meest geïmporteerde oldtimers in 2018. Maar er werden ook 38 DAF’s ingevoerd, zeven oude Lada’s, twee Zastava’s en één Donkervoort.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.