KiM vergelijkt infrastructuurkosten vliegtuig, trein, auto en bus

maandag 4 november 2019
timer 1 min

Het KiM heeft de infastructuurkosten voor vlieg- trein- auto- en busreizen vergeleken. Het betreft de infrastructuurkosten voor de overheid en de externe kosten. De kosten zijn vergeleken voor zes bestemmingen: Brussel, Parijs, Londen, Düsseldorf, Frankfurt en Berlijn.

Uit de vergelijking blijkt dat het totaal van de infrastructuurkosten voor de overheid het hoogste is voor de vliegreis en het laagste voor de busreis. Als ook de kosten voor de aanleg van infrastructuur mee worden genomen in de vergelijking, zijn de kosten het hoogste voor de treinreis en wederom het laagste voor de busreis.

Dat concludeert het KiM in de publicatie ‘Op reis met vliegtuig, trein, auto of bus. Een vergelijking van de infrastructuurkosten voor de overheid en de externe kosten.’

Het KiM heeft twee perspectieven gekozen voor het onderzoek. Het eerste perspectief richt zich uitsluitend op alle kosten die samenhangen met het gebruik van de infrastructuur, het tweede perspectief richt zicht daarnaast ook op de kosten voor de aanleg van infrastructuur.

De hele publicatie is hier te vinden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.