Kosten van autorijden in 2019

woensdag 20 maart 2019 Redactie 170x gelezen

Een auto rijden is natuurlijk erg prettig. U komt hiermee eenvoudig van A naar B. Veel mensen weten alleen niet dat er hoge kosten gepaard gaan bij het rijden van een auto. Door diverse onderzoeken van het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting is er meer duidelijkheid gekomen in de kosten van het rijden van een auto. Hieronder treft u een aantal kostenposten aan die komen kijken bij het rijden van een auto.

 In samenwerking met Easyswitch.nl

 

Verzekering van de auto

Het verzekeren van een auto is van cruciaal belang. Hierbij kunt u kiezen uit diverse autoverzekeringen. Het is verstandig om aanbieders te vergelijken als het gaat om een autoverzekering afsluiten. U wilt immers niet te veel kwijt zijn voor een autoverzekering. Afhankelijk van het type auto, uw leeftijd en omgeving wordt er een maandelijkse premie berekend. Daarnaast is de premie afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Mocht u deze nog niet opgebouwd hebben, dan bestaat er een kans dat u de jackpot betaald. Een voorbeeld van een vergelijkingswebsite is bijvoorbeeld Easyswitch.nl.

Het onderhouden van een auto
Als u een auto heeft aangeschaft bent u er nog niet. U moet namelijk periodiek jouw auto onderhouden. Hierbij kunt u denken aan verschillende beurten en APK-keuringen. Bij wat oudere auto’s merkt men ook vaak dat er onderdelen defect raken. Veel mensen rekenen onderhoud niet mee als kosten, maar dit in combinatie met de verzekering zijn de grootste kostenposten. Het Nederlandse Instituut voor Budgetvoorlichting heeft berekend dat voor een compacte klasse auto rond de 60 euro per maand besteed wordt aan onderhoud. Het is dus belangrijk dat u goed naar de historie van de auto kijkt, voordat je de auto koopt.

Motorrijtuigenbelasting
Elke auto die gebruik maakt van de Nederlandse wegen is verplicht motorrijtuigenbelasting te betalen. Afhankelijk van het gewicht van de auto vindt er een periodieke heffing plaats. Je kunt ervoor kiezen om de heffing maandelijks plaats te laten vinden, maar het is gebruikelijker om deze heffing per kwartaal te betalen. De gemiddelde motorrijtuigenbelasting voor compacte auto’s ligt volgens het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting rond de 33 euro.

Autorijden kost geld
Hou er dus rekening mee dat een auto rijden zeker geld kost. Hierbij moet u met bovenstaande vaste lasten voldoende rekening houden. Daarnaast heeft u ook nog te maken met afschrijving van de auto en benzine. Let op, auto rijden kost geld!

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Laagvliegroutes Lelystad eerder naar hoger luchtruim Laagvliegroutes Lelystad eerder naar hoger luchtruim De laagvliegroutes vanaf Lelystad Airport worden eerder dan gepland verplaatst naar hoger gelegen luchtruim. De vliegroutes in het lager gelegen luchtruim zouden eerder tot 2023... 19 april Marcel Slofstra
  • Elf procent meer verkeersdoden in 2018 Elf procent meer verkeersdoden in 2018 In 2018 zijn 678 mensen omgekomen in het verkeer. Dat is een stijging van elf procent. Dit meldt het CBS. Er vielen vooral onder inzittenden van personenauto’s, fietsers en... 18 april Marcel Slofstra
  • Nieuwe toelatingsregels bijzondere bromfietsen Nieuwe toelatingsregels bijzondere bromfietsen Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil de aanscherping van de toelatingsregels voor bijzondere bromfietsen, voertuigen zoals de Stint, vanaf 1 mei... 17 april Marcel Slofstra

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.