Lelystad Airport voorlopig nog niet open

donderdag 4 juli 2019
timer 1 min
Lelystad Airport zal voorlopig nog niet openen. De geplande opening in april 2020 is niet langer haalbaar, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Lelystad Airport kampt al langer met tegenslagen en problemen. De huidige vertraging komt door de uitspraak van de Raad van State in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De berekeningen in de plannen hielden rekening met maatregelen tegen verhoging van de stikstofuitstoot, terwijl deze resultaten nog niet geboekt zijn. De Raad van State heeft besloten dat dit niet toegestaan is. Het ministerie moet nu vooraf aantonen dat de stikstofuitstoot niet onacceptabel toeneemt.Het eerste slachtoffer van deze uitspraak is Lelystad Airport. Nu bevestigd de minister dat van opening in april volgend jaar geen sprake meer is.


Lees hier ook de blog van Herbert Korbee over de PAS-uitspraak.

De geplande opening in 2020 was al het resultaat van uitstel. De verkeersverdelingsregel voor het vliegveld was in maart dit jaar vastgesteld.

Ook de verwachte CO2-uitstoot van Lelystad Airport krijgt kritiek.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.