Nieuwe toelatingsregels bijzondere bromfietsen

woensdag 17 april 2019 Marcel Slofstra 120x gelezen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil de aanscherping van de toelatingsregels voor bijzondere bromfietsen, voertuigen zoals de Stint, vanaf 1 mei laten ingaan. Met de nieuwe regels wil ze de Stint, in aangepaste versie, voor volgend schooljaar weer toelaten op de weg.

De minister streeft ernaar om de wijzigingen in de beleidsregel vanaf 1 mei 2019 in werking te laten treden, zodat vanaf dan aanvragen tot het aanwijzen van bijzondere bromfietsen volgens het aangescherpte beleid behandeld kunnen worden.

Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een definitief kader dat later in werking treedt. Dit kader omvat aanpassingen zoals de rijbewijs- en kentekenplicht.

 

Toezicht en handhaving
In het nieuwe kader zal toezicht zijn op de productiefase (door de RWD), zodat geproduceerde voertuigen blijven voldoen aan de toelatingseisen. Ook blijft de politie handhaven op zaken zoals aanwezig zijn van deugdelijke verlichting. Producent, importeur en distributeur zullen worden gecontroleerd tijdens de verkoopfase; als er sprake is van verkoop van voertuigen zonder geldige toelating kan hiertegen opgetreden worden. Hiervoor wordt de Wegenverkeerswet aangepast. De controle op verkoop valt dan onder verantwoordelijkheid van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

 

 

 

Verkeerskunde schreef al eerder over de uitgebrachte adviezen.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.