Omzet transportsector met 4,6 procent gestegen

donderdag 13 juni 2019 Marcel Slofstra 33x gelezen

De omzet van de Nederlandse transportsector is afgelopen jaar met 4,6 procent gestegen. Dat meldt het CBS op basis van recente kwartaalcijfers. Koeriersbedrijven noteerden ruim 13 procent meer omzet, luchtvaarbedrijven 0,3 procent.

 

De volledige transportsector behaalde meer omzet. De sector noteert al tien kwartalen op rij onafgebroken groei. De omzet van koeriersbedrijven stijgt sinds 2010, dankzij de toename van online bestellingen. De omzet internetverkopen was in het eerste kwartaal 16,6 procent hoger.

 

Luchtvaart

De omzet van de luchtvaartsector steeg met 0,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging is te danken aan meer omzet bij het goederenvervoer in de lucht. De omzet uit vliegtickets voor passagiers is juist gedaald. De luchtvaartmaatschappijen vervoerden wel meer reizigers, maar de prijzen van de vliegtickets waren lager dan vorig jaar.

 

Binnenvaart

De omzet van de binnenvaartbedrijven was bijna 11 procent hoger. De schepen konden minder vervoeren door de lage waterstand, waardoor er meer schepen nodig waren om de vrachten te vervoeren. Schippers konden daardoor hogere vrachttarieven bedingen en kregen ook een laagwatertoeslag.

Wegvervoer
Bedrijven in het goederenwegvervoer boekten 5,7 procent meer omzet. De omzet in deze branche is al vanaf het laatste kwartaal van 2013 elk kwartaal hoger dan een jaar eerder.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

  • Onderzoek naar dodelijke ongevallen op rijkswegen Onderzoek naar dodelijke ongevallen op rijkswegen SWOV heeft in opdracht van Rijkswaterstaat onderzoek gedaan naar de dodelijke ongevallen die in 2017 op rijkswegen hebben plaatsgevonden. In totaal waren dit er 63. 6 augustus Jan Willem Kerssies
  • Aanbesteding Programma Doortrappen in Amsterdam van start Aanbesteding Programma Doortrappen in Amsterdam van start De afgelopen jaren is het aantal slachtoffers onder fietsende ouderen (65+) in de Amsterdamse regio flink gestegen. Het aantal ernstig gewonden is tussen 2007 en 2016 meer dan... 5 augustus Jan Willem Kerssies
  • Fastned krijgt nul op rekest bij Raad van State Fastned krijgt nul op rekest bij Raad van State Fastned heeft vandaag geen gelijk gekregen in haar betoog over verkeersveiligheid en de gelijke behandeling tussen laadstations en benzinestations. De zaak bij de Raad van State... 5 augustus Jan Willem Kerssies

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.