Ondernemersvertrouwen auto- en motorbranche blijft dalen

woensdag 28 augustus 2019 Marcel Slofstra 37x gelezen

Het ondernemersvertrouwen in de auto- en motorbranche is opnieuw gedaald, voor het derde kwartaal op rij. Het ondernemersvertrouwen is op het laagste punt sinds het tweede kwartaal van 2014, meldt het CBS.

 

Het ondernemersvertrouwen in de automobielbranche daalde van -5,3 naar -12,7 aan het begin van het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee is de autobranche de enige sector waar het ondernemersvertrouwen negatief was.

 

Omzetdaling

De ondernemers maken zich vooral zorgen om hun omzet. Een kwart van de autobedrijven verwacht een daling van de omzet in het volgende kwartaal. Slechts 6,1 procent van de ondernemers verwacht een stijging van de omzet. Dat is de slechtste omzetverwachting sinds 2013.

 

Stagnatie
De omzet van de auto- en motorbranche stagneert. De omzet in het tweede kwartaal van 2019 was marginaal (0,1 procent) groter vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In eerdere jaren was juist een duidelijke stijging te zien.

 

Nieuwe auto's

De import van nieuwe auto's is duidelijk afgenomen. Importeurs van nieuwe auto's zagen een omzetdaling van 6,4 procent. In de motorbranche is dit zelfs 12,1 procent.

 

Bron: CBS.

 

 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.