Opschaling West-Brabant Corridor

dinsdag 10 september 2019 Marcel Slofstra 56x gelezen

De West-Brabant Corridor, een initiatief van GVT, MCT, OCT en de Havenbedrijven Rotterdam en Moerdijk, zal binnenkort worden opgeschaald. Meer verladers en vervoerders kunnen zich dan aansluiten bij het project. Om dit mogelijk te maken, sloten MCA Brabant en Logistics Community Brabant een samenwerkingsovereenkomst met de West-Brabant Corridor en de betrokken havens.

MCA Brabant, het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant, en LCB (Logistics Community Brabant) werken samen sinds het voorjaar van 2019. MCA beschikt over een groot netwerk van verladers en vervoerders, LCB heeft veel kennis van logistiek én beschikt over ruim 1000 studenten die kunnen bijdragen aan de plannen.

 

Opschaling
Als neutrale partijen gaan MCA Brabant en LCB binnenkort de provincie in om mee te werken aan de opschaling van de West-Brabant Corridor. Dit gebeurt onder andere door voorlichting te geven aan verladers en vervoerders over gebruik van de binnenvaart als alternatief voor het wegvervoer. Daarnaast gaan de samenwerkende partijen zich inzetten om mogelijkheden te onderzoeken om vergelijkbare corridors op te zetten op andere vervoerstrajecten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een Noordoost-Brabant Corridor (met Veghel, Oss en Den Bosch), doorvoer van Rotterdam naar Neuss via de West-Brabant Corridor en het aansluiten van Zeeland.

 

West Brabant Corridor
De West Brabant Corridor is een samenwerking tussen verschillende vervoerders en verladers.  De samenwerking betekent in de praktijk dat schepen bij meerdere terminals in Moerdijk en Tilburg lading combineren voor één containerterminal in Rotterdam of andersom.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.