Provincie Noord-Holland start met weginspecteurs op de motor

dinsdag 9 april 2019
timer 2 min

De provincie Noord-Holland is de eerste provincie die weginspecteurs op de motor in gaat zetten. De inspecteurs moeten vooral eerder ter plaatse zijn op provinciale wegen, omdat ze om opstoppingen heen kunnen rijden.

De provincie Noord-Holland is op 8 april gestart met de pilot 'Weginspecteur op de motor'. Voor de pilot worden twee motoren ingezet. Noord-Holland is de eerste provincie die weginspecteurs op de motor inzet.

Doorstroming
Gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit overhandigde de sleutels aan de pas opgeleide weginspecteurs. “De veiligheid en doorstroming op provinciale wegen is belangrijk. Om de doorstroming zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat weginspecteurs en andere hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse zijn en hun werk veilig kunnen uitvoeren”, aldus Post.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat zet al langer weginspecteurs op de motor in. Daarom werkte de provincie samen met Rijkswaterstaat om de pilot voor te bereiden. Op provinciale wegen is de tijdswinst waarschijnlijk groter dan op rijkswegen. Provinciale wegen beschikken niet over vluchtstroken en hebben vaak maar 1 en soms 2 rijstroken per rijrichting. Met een motor kan een weginspecteur langs een opstopping rijden en daardoor eerder ter plaatse zijn.

De pilot duurt een jaar. Daarna evalueert de provincie de resultaten en besluit zij of de weginspecteurs op de motor definitief ingezet zullen worden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.