Provincie Zuid-Holland pleit voor helihaven

woensdag 21 augustus 2019 Marcel Slofstra 105x gelezen

De provincie Zuid-Holland pleit in het coalitieakkoord, dat afgelopen dinsdag gepresenteerd werd, voor een helihaven. Door de traumahelikopters en politiehelikopters te verplaatsen van Rotterdam The Hague Airport naar deze helihaven ontstaat ruimte voor het vliegveld om te groeien.

De provincie wil de geluidsruimte niet laten groeien en het aantal nachtvluchten vanaf de luchthaven terugdringen. De provincie dringt er bij het rijk op aan om een extra helihaven te openen, bedoeld voor maatschappelijk vliegverkeer.

De traumahelikopters en de helikopters van de politie staan de groei van de luchthaven in de weg. Door deze maatschappelijke vluchten te verplaatsen naar een aparte helihaven ontstaat ruimte voor Rotterdam The Hague Airport om te groeien.

 

Er is nog geen geschikte plek gevonden voor de eventuele helihaven. RTV Rijnmond meldt dat er vooralsnog geen plek is te vinden die voldoet aan de eisen van de hulpdiensten en die ook de goedkeuring krijgt van de betrokken gemeenten.

 

In juli maakte 255 duizend passagiers gebruik van de luchthaven, bijna negen procent meer vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.