Raad van State schrapt aansluiting A9 bij Heiloo

woensdag 11 september 2019 Marcel Slofstra 529x gelezen

De nieuwe aansluiting van de A9 aan de zuidkant van Heiloo is door de Raad van State van tafel geveegd. Het plan mag niet doorgaan in verband met de uitspraak rondom het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Ook geplande strandbebouwing bij Petten, een sportpark in Zaandijk en een bedrijventerrein in Aalten kunnen niet doorgaan, net als  een sportcomplex in Egmond aan den Hoef en de herontwikkeling van het Watertorengebied in Egmond aan Zee.

 

Bij de besluiten voor de bewuste projecten is gebruikgemaakt van het PAS. Omdat het PAS door de Raad van State onrechtmatig is verklaard omdat het niet voldoet aan Europese regels, kan het ook niet langer gebruikt worden als basis onder besluiten en vergunningen.

 

Bestemmingsplannen
Het gaat om bestemmingsplannen en in één geval om een natuurvergunning. Bezwaarmakers hekelden de gevolgen van stikstofneerslag voor natuurgebieden in de omgeving van de projecten.

 

A9
De aansluiting van de snelweg A9 ten zuiden van Heiloo was door de gemeente Castricum en de gemeente Heiloo vastgelegd in een bestemmingsplan. Dit moest een aansluiting op de snelweg mogelijk maken, om zo de bereikbaarheid van en doorstroming naar de omliggende dorpen te verbeteren.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.