RDW gaat Stint opnieuw keuren

woensdag 12 juni 2019 Marcel Slofstra 86x gelezen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal deze week de Stint opnieuw keuren, nadat deze diverse aanpassingen heeft gekregen om de veiligheid te verhogen. Dat meldt het AD en de fabrikant van de Stint.

 

Na het ongeval met een Stint bij een spoorwegovergang in Oss eind 2018 was de toelating voor de Stint ingetrokken.

 

Het voertuig heeft een aantal aanpassingen ondergaan, zoals een aanpassing in het remsysteem zodat de Stint niet meer op de motor afremt. De fabrikant hoopt dat daarmee de Stint weer als voldoende veilig gekeurd kan worden door de RDW en uiteindelijk de weg weer op mag.

 

De Stint valt in de categorie 'bijzondere bromfietsen' waar april dit jaar nieuwe toelatingsregels voor zijn opgesteld. De Stint wordt dan ook volgens de nieuwe regels herkeurd.

 

De huidige keuring betreft een pre-keuring; na deze keuring krijgt de fabrikant advies over de aanpassingen en kan daarna een aanvraag voor een formele keuring indienen.

 

Edwin Renzen, bedenker van de Stint: "Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden."

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

  • Bouwers lopen weg bij Rijkswaterstaat Bouwers lopen weg bij Rijkswaterstaat Bouwbedrijven lopen weg bij projecten, een knooppunt waar de aanbesteding opnieuw moet en toekomstige projecten waar nauwelijks bouwbedrijven voor te vinden zijn.... 26 juni Marcel Slofstra
  • “Houten is het hoogste wat de mens bereikt heeft” “Houten is het hoogste wat de mens bereikt heeft” Josse de Voogd opende het Nationaal Fietscongres op 20 juni 2019 in Houten. Josse is onderzoeker van de geografie van het stemgedrag, niet alleen van fietsers, maar ook van... 26 juni Marcel Slofstra
  • ESRA-rapport Driver Fatique beschikbaar ESRA-rapport Driver Fatique beschikbaar Het thematische ESRA-rapport 'Driver Fatique 2018' is nu beschikbaar. Dit rapport beschrijft het percentage vermoeide ritten, persoonlijke acceptatie van vermoeidheid... 26 juni Marcel Slofstra

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.