RDW gaat Stint opnieuw keuren

woensdag 12 juni 2019
timer 1 min

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal deze week de Stint opnieuw keuren, nadat deze diverse aanpassingen heeft gekregen om de veiligheid te verhogen. Dat meldt het AD en de fabrikant van de Stint.

Na het ongeval met een Stint bij een spoorwegovergang in Oss eind 2018 was de toelating voor de Stint ingetrokken.

Het voertuig heeft een aantal aanpassingen ondergaan, zoals een aanpassing in het remsysteem zodat de Stint niet meer op de motor afremt. De fabrikant hoopt dat daarmee de Stint weer als voldoende veilig gekeurd kan worden door de RDW en uiteindelijk de weg weer op mag.

De Stint valt in de categorie 'bijzondere bromfietsen' waar april dit jaar nieuwe toelatingsregels voor zijn opgesteld. De Stint wordt dan ook volgens de nieuwe regels herkeurd.

De huidige keuring betreft een pre-keuring; na deze keuring krijgt de fabrikant advies over de aanpassingen en kan daarna een aanvraag voor een formele keuring indienen.

Edwin Renzen, bedenker van de Stint: "Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden."

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.