Registratieplicht Brussel vervalt voor auto's op Nederlands kenteken

dinsdag 16 juli 2019
timer 1 min

De registratieplicht voor voertuigen die Brussel in wilden, komt voor Nederlandse automobilisten te vervallen. Op het niet vooraf registreren van het voertuig stond een boete van honderdvijftig euro.

Sinds 2018 is het verplicht om vooraf uw voertuig te registreren om de Belgische hoofdstad binnen te mogen rijden, ook voor schone voertuigen. Sinds begin dit jaar werd hier ook op gehandhaafd.

Informatie via de RDW

De ANWB overlegde in oktober 2018 met de Brusselse autoriteiten. In juni 2018 bleek al dat Brussel via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) kon controleren of auto's op Nederlands kenteken voldoen aan de geldende milieunormen.

Verboden en uitzonderingen

Dieselauto's met een bouwjaar van vóór 2001 en benzinewagens met een bouwjaar van vóór 1997 mogen de milieuzone binnen Brussel niet in.

Moet u toch met een niet-toegelaten wagen de milieuzone in, kunt u een dagkaart kopen voor vijfendertig euro. Dit kan maximaal acht keer per jaar. Aanvragen kan hier. Ook is een uitzondering mogelijk voor auto's die vanwege een handicap aangepast zijn, oldtimers ouder dan 30 jaar en campers.

(Bron: ANWB).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.