Registratieplicht Brussel vervalt voor auto's op Nederlands kenteken

dinsdag 16 juli 2019 Marcel Slofstra 369x gelezen

De registratieplicht voor voertuigen die Brussel in wilden, komt voor Nederlandse automobilisten te vervallen. Op het niet vooraf registreren van het voertuig stond een boete van honderdvijftig euro.

Sinds 2018 is het verplicht om vooraf uw voertuig te registreren om de Belgische hoofdstad binnen te mogen rijden, ook voor schone voertuigen. Sinds begin dit jaar werd hier ook op gehandhaafd.

 

Informatie via de RDW

De ANWB overlegde in oktober 2018 met de Brusselse autoriteiten. In juni 2018 bleek al dat Brussel via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) kon controleren of auto's op Nederlands kenteken voldoen aan de geldende milieunormen.

 

Verboden en uitzonderingen

Dieselauto's met een bouwjaar van vóór 2001 en benzinewagens met een bouwjaar van vóór 1997 mogen de milieuzone binnen Brussel niet in.

Moet u toch met een niet-toegelaten wagen de milieuzone in, kunt u een dagkaart kopen voor vijfendertig euro. Dit kan maximaal acht keer per jaar. Aanvragen kan hier. Ook is een uitzondering mogelijk voor auto's die vanwege een handicap aangepast zijn, oldtimers ouder dan 30 jaar en campers.

 

(Bron: ANWB).

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

  • Stijging populariteit elektrische scooters Stijging populariteit elektrische scooters Elektrische brom- en snorfietsen winnen aan populariteit. In de eerste tien maanden van dit jaar was 14,7 procent van alle nieuw verkochte brom- en snorfietsen elektrisch, in... 11 november Marcel Slofstra
  • Ruim 9000 boetes in eerste twee maanden 'appverbod' Ruim 9000 boetes in eerste twee maanden 'appverbod' Tijdens de eerste twee maanden van het zogenoemde 'appverbod' zijn ruim 9000 fietsers, bromfietsers en snorfietsers beboet voor het gebruiken van een mobiel apparaat... 11 november Marcel Slofstra
  • Drs. H.A.M. van Dongen programmadirecteur-generaal Stikstof Drs. H.A.M. van Dongen programmadirecteur-generaal Stikstof Drs. H.A.M. (Hellen) van Dongen is benoemd tot programmadirecteur-generaal Stikstof bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De programmadirecteur-generaal... 11 november Marcel Slofstra

Artikelen 7 tot 9 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.