Slimme fietsroute tussen Amsterdam en Schiphol

woensdag 17 juli 2019 Marcel Slofstra 166x gelezen

Een slimme fietsroute moet fietsgebruik tussen Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol stimuleren. Dankzij Internet Of Things-oplossingen is er een digitale wisselwerking tussen fiets en route  om fietsen van en naar Schiphol aantrekkelijker en veiliger te maken.

BAM Infra en Gazelle presenteerden vorig jaar Gazelle het mobiliteitsconcept ‘Ruim baan voor de speedbike’, met een prominente rol voor de speed pedelec. BAM Infra, Schiphol en Gazelle werken nauw samen aan een hoogwaardige snelfietsroute die Schiphol ontsluit en dankzij slimme maatregelen het fietsgebruik stimuleert.

 

Internet of Things

Van de 22 kilometer lange route gaat circa 10 kilometer over grondgebied van Schiphol. Op dat deel testen Gazelle en BAM Infra binnenkort acht concepten waarbij het Internet Of Things (IOT) een belangrijke rol speelt.

 

Groene Golf

Een groene golf geeft bijvoorbeeld aan hoe snel fietsers moeten rijden om bij het volgende verkeerslicht niet te hoeven wachten. Stuurtrillingen waarschuwen fietsers voor gevaren als gladheid en verkeersdrukte. De trapondersteuning op speed pedelecs schakelt automatisch een tandje terug op en rond Schiphol Plaza.


 

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

Artikelen 10 tot 10 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.