Snelheidsverlaging op snelwegen vanaf maart 2020

maandag 2 december 2019
timer 1 min

De aangekondigde verlaging van de maximumsnelheid naar honderd kilometer per uur op autosnelwegen gaat naar verwachting halverwege maart 2020 in. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen.

De verlaging van de maximumsnelheid is één van de maatregelen om de stikstofcrisis te bezweren. De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat dan overdag, tussen 06:00 en 19:00, omlaag van de nu geldende 130 naar 100 kilometer per uur. Tussen 19:00 en 06:00 blijft de maximumsnelheid ongewijzigd.

De verlaging gaat niet eerder in dan tijdens het weekend van 12 maart tot en met 16 maart. De planning is om dan de borden langs de snelwegen te vervangen. Mocht dat door (weers)omstandigheden niet mogelijk zijn, dan worden de werkzaamheden verplaatst naar het weekend van 26 maart tot en met 30 maart.

Van Nieuwenhuizen liet het besluit weten in een schrijven aan de Tweede Kamer. Van Nieuwehuizen: “Het is belangrijk dat voor iedereen helder is wanneer de nieuwe situatie in werking treedt en wat de borden langs de weg betekenen”.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.