SWOV actualiseert factsheet kinderen in het verkeer

maandag 19 augustus 2019
timer 1 min

De SWOV heeft de factsheet 'kinderen in het verkeer' geactualiseerd. In de factsheet komt naar voren dat de veiligheid voor kinderen in het verkeer de afgeopen decennia sterk is verbeterd, maar ook dat de daling van het aantal verkeersdoden in deze groep de afgelopen jaren is gestagneerd.

Kinderen zijn in het Nederlandse verkeer relatief veilig. Vergeleken met andere leeftijdsgroepen overlijden ze minder vaak in het verkeer en raken minder vaak ernstig gewond door een verkeersongeval. SWOV schrijft dit toe aan een toename van 30-kilometer-zones, betere veiligheid voor inzittenden van personenwagens en toegenomen gebruik van betere kinderzitjes en -stoeltjes.

Toename ongevallen in september

Onder de groep 12-jarigen is het risico op een verkeersongeval groter in september vergeleken met andere maanden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het beginnende schooljaar, waarin juist deze groep vaker zelfstandig langere routes af moet leggen.

De factsheet is hier te raadplegen.

SWOV: Factsheet kinderen in het verkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.