Utrecht krijgt deelfietsen van Deense startup Donkey Republic

maandag 8 april 2019
timer 2 min

Op de USP bestuursconferentie 9 april zal het Utrechts deelfietsensysteem feestelijk gestart worden. De Deense startup Donkey Republic is door de gemeente verkozen als exploitant.

Pilot Smart Cycling Futures

Deze deelfiets pilot is een Living Lab in het kader van de Smart Cycling Futures. Dat wil zeggen dat de komende twee jaar de Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim doorlopend onderzoek zullen doen naar de impact van het deelfietssysteem. Centraal staan bereikbaarheid en leefbaarheid van USP en Binnenstad. Uit dit onderzoek zullen aanbevelingen komen over hoe deelfietsen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit en leefbaarheid van stad en regio.


 

Hub-centric

Donkey Republic heeft een uniek “hub-centric” systeem. Dat houdt in dat in de app wordt aangegeven waar een fiets beschikbaar is en in welk fietsenrek je de fiets weer kunt parkeren. In het centrum en op het USP treft u iedere 100 meter een hub aan met één of meerdere fietsen. Op hubs bij treinstations zal ruimte zijn voor enkele tientallen fietsen. Afgelopen maand is ieder fietsenrek in Utrecht door een medewerker van Donkey bezocht en is samen met de gebiedsbeheerders bekeken wat de beste locaties zijn om de hubs te registreren. De komende maanden zullen deze hubs regelmatig worden bezocht, geëvalueerd en waar nodig aangepast.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.