Van Nieuwenhuizen: 500 miljoen voor verkeersveiligheid

woensdag 11 december 2019
timer 2 min

Minister van Nieuwenhuizen is van plan 500 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het verkeersveiliger maken van infrastructuur. Ze roept provincies en lokale overheden op gezamenlijk eenzelfde bedrag beschikbaar te stellen, zodat de komende tien jaar in totaal 1 miljard euro beschikbaar moet zijn voor het aanpakken van gevaarlijke verkeerssituaties.

"De impact van een verkeersongeval is groot. Achter de kille cijfers over het toenemend aantal verkeersongelukken, schuilen verhalen van groot menselijk leed en verdriet. We doen al veel om de verkeersveiligheid te verbeteren. Denk aan het recente app-verbod op de fiets en de campagnes om mensen te wijzen op het gevaar van afleiding en alcohol in het verkeer. Maar we moeten een stap extra zetten. Ik wil daarom een half miljard euro beschikbaar stellen en hoop dat provincies en gemeenten meedoen. Zodat we met elkaar de trend kunnen keren.", aldus Van Nieuwenhuizen.

Op 11 december gaat de minister in gesprek met bestuurders van provincies en gemeenten. Ze zal in dat gesprek aanbieden om het bedrag dat lagere overheden beschikbaar stellen voor verkeersveiligheid te verdubbelen. de minister daar jaarlijks 50 miljoen euro voor beschikbaar stellen.

De aanpak van onveilige infrastructuur is onderdeel van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid. In provincies en gemeenten worden gevaarlijke wegen, fietspaden, kruispunten en rotondes in kaart gebracht.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.