Verbreding Kempenbaan in Veldhoven gaat door ondanks PAS-uitspraak

donderdag 25 juli 2019 Marcel Slofstra 142x gelezen

De verbreding van de Kempenbaan in Veldhoven (Noord-Brabant) en een nieuwe aansluiting op de A67 gaan door, ondanks de recente ontwikkelingen rondom het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Het project heeft de ADC-toets doorstaan, meldt de Raad van State.

 

De Raad van State verwierp de aanpak volgens het Programma Aanpak Stikstof, omdat deze in strijd is met Europese regels. De verbreding van de ring Utrecht, de opening van Lelystad Airport en de plannen rondom vliegbasis Twente liepen hierdoor al vertraging op.

 

Lees hier meer achtergrond over de PAS-uitspraak.

 

ADC-toets

De wegverbreding in Veldhoven kan toch doorgaan, omdat de gemeente Veldhoven de ADC-toets goed heeft uitgevoerd. Dit ondanks enige toename van neerslag van stikstof. De ADC-toets rust op drie pijlers: onderzoek naar Alternatieven, het aantonen van Dwingende redenen voor het project en het tijdig treffen van Compenserende maatregelen.

 

Uitspraak Raad van State

In de uitspraak van de Raad van State komt de Afdeling bestuursrechtspraak tot de conclusie dat Veldhoven de ADC-toets goed heeft uitgevoerd. De aanpassing van de wegen verbetert de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Run in Veldhoven. Met de nieuwe infrastructuur wordt ook een nieuwe regionale verbindingsweg aangesloten op het bestaande wegennet. De aanpassing bij aan het oplossen van leefbaarheids- en verkeersveiligheidsproblemen in Veldhoven, Valkenswaard, Waalre en Aalst. Ook neemt de gemeente voldoende compenserende maatregelen.

 

Lees hier de hele uitspraak van de Raad van State.

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Meer nieuws

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Artikelen 1 tot 3 van 10

1 2 3 4

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.