Opgefriste paddenstoelen maken reiziger weer wegwijs

maandag 16 januari 2017 Guus Puylaert 0 reacties 190x gelezen

Provincie Drenthe kent 800 tot 1000 ANWB-paddenstoelen, die fietsers en wandelaars de goede richting op helpen. Daarom krijgen alle paddenstoelen, die al tientallen jaren bestaan, nu een opknapbeurt.

Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe frissen een wegwijzer paddenstoel op aan het Deurzerdiep.

Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe frissen een wegwijzer paddenstoel op aan het Deurzerdiep. (Copyright: Marcel de Jong)

Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, gaven het startschot door samen de eerste paddenstoel schoon te maken. Het Recreatieschap heeft een onderhoudsplan opgezet, om alle paddenstoelen in de provincie van een schoonmaakactie te voorzien.

Recreatief fietsen
Uit een ANWB-onderzoek uit december 2016 bleek, dat de recreatieve fietsers Drenthe het hoogste cijfer geven van Nederland. Eén van de verbeterpunten was de bewegwijzering. “Daarom zijn we blij met dit initiatief van het Recreatieschap Drenthe en ondersteunen we dit graag”, aldus gedeputeerde Brink.

Functie
De paddenstoelen hebben, naast het uitgebreide fietsknooppuntensysteem, een belangrijke functie voor fietsers en wandelaars. Al tientallen jaren doen zij dienst als bewegwijzering in onder meer bossen en op de heide. Daarom is de onderhoudsactie van belang. Op 1 maart moeten alle paddenstoelen schoon zijn.

Lees hier het onderzoek over recreatief fietsen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.