OV-reisplanner met bewaking

dinsdag 15 oktober 2013 0 reacties 255x gelezen

Provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM)en vijf private consortia werken aan reisplanners op basis van real-time informatie. De partijen hebben nu reisplanners ontwikkeld met een nieuwe bewakingsfunctionaliteit.

Dankzij de functionaliteit krijgt de reiziger tijdig een seintje als zijn reis wijzigt. De opgedane kennis – onderdeel van het project Multimodale Reisinformatie - wordt nu verspreid onder commerciële partijen voor verdere ontwikkeling en toepassing.

Meerdere reisplanners in de maak
Het project Multimodale Reisinformatie is een samenwerkingsverband tussen vijf consortia - met daarin partijen als HP, GoAbout, Calendar42, Bradon en Goudappel - ministerie van IenM en trekker provincie Noord-Brabant. Doel van het project is vijf nieuwe ‘multimodale’ reisplanners te realiseren. De eerste stap is de real-time OV-planner. 

OV-reizigers moeten hun reis goed kunnen plannen en tussentijds kunnen kiezen. Als ze onderweg zijn moeten ze een attendering krijgen als er een trein of bus uitvalt of vertraagt. Een dynamische reisplanner wijst ze op hun alternatieven met bewaking van hun reistijd. Dit is een volgende stap richting een individuele reisplanner op maat waarbij reizigers zowel vóór de reis als tijdens de reis goed informeerde keuzes kunnen maken.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.