Programmamanager Mobiliteit

vrijdag 8 februari 2019 356x gelezen

Bedrijf

Provincie Zuid-Holland

Locatie

Den Haag

Functieomschrijving

Wil jij ook dat jouw dierbaren iedere dag veilig weer thuis komen? En ben jij die programmamanager die in staat is om Zuid-Holland dan ook meer verkeersveilig te krijgen? En ben jij daarnaast ook nog eens een coachend leidinggevende? Dan hebben wij de vacature voor jou! Eerst even voorstellen!

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) is een samenwerkingsorganisatie van de Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Wij zijn gevestigd in het Provinciehuis in Den Haag. Onze missie; Iedereen in Zuid-Holland elke dag weer veilig thuis! Jij als programmamanager gaat daar een zeer belangrijke rol in spelen.

Hoe dan? De programmamanager is eindverantwoordelijk voor het programma van het ROV-ZH en daarmee operationeel leidinggevende van het ROV team met ongeveer 5 medewerkers. Daarnaast werk je zelf ook inhoudelijk mee binnen thema’s en in projecten wat leidt tot een divers en dynamisch werkpakket. Zo kan het zijn dat je je dag begint als bestuurder in het Provinciaal Verkeer en Vervoer Beraad, praat je later die dag met Responsible Young Drivers over nieuwe ontwikkelde interventies, overleg je over de strategische communicatie vanuit het ROV en sluit je dag af met het bijpraten van de opdrachtgevers vanuit MRDH en PZH.

Profiel kandidaat

Wat neem je mee?

 

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt affiniteit met gedragsbeïnvloeding en verkeersveiligheid. Aantoonbare ervaring op het gebied van mobiliteit of gedragsbeïnvloeding is een pré, maar geen vereiste. 
 • Je hebt aantoonbare ervaring in programmamanagement en samenwerking tussen verschillende partners. Je bent een echter verbinder en een boegbeeld voor verkeersveiligheid in ons gebied. 
 • Je bent bekend met en hebt gevoel voor het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Ook heb je inzicht in de besluitvormingsprocessen bij de overheid.
 • Je hebt bewezen strategisch inzicht, analytisch vermogen en bent in staat zelfstandig een oordeel te vormen en daarover te adviseren.
 • Je kan goed organiseren en beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. 
 • Verder ben je in staat om landelijke trends en ontwikkelingen door te vertalen naar concrete acties voor het ROV–ZH. Jouw netwerk In jouw functie heb je contact met bestuurders en beleidsmedewerkers binnen en buiten het ROV-ZH. Ook stem je voor het programma af en werk je samen met gemeenten, andere provincies, het Rijk, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Aanvullende informatie

Wat krijg je van ons?

 

 • Een baan waarbij je veel invloed kan uitoefenen op het thema verkeersveiligheid. Je hebt echt iets leuks te vertellen op een verjaardag!
 • Een salaris van max. € 5.812,69 bij een 36-urige werkweek
 • Een vaste aanstelling
 • Een goede pensioenregeling
 • Een ruim studiebudget

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Marc Schenk (Interim Programmamanager ROV- ZH). Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Team Werving en Selectie, 06-50285917.

Geïnteresseerd in de functie? Solliciteer dan online!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.