Projectleider Mobiliteit

vrijdag 19 juli 2019 378x gelezen

Bedrijf

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

Met jouw ervaring en kennis help jij ons om onze positie te verbeteren als Europese topregio. Als projectleider mobiliteit krijg jij de unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van het economisch vestigingsklimaat en het verbeteren van de bereikbaarheid in de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

 

Jouw functie

De MRDH is dé samenwerking van, voor en door 23 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag. In jouw rol als projectleider mobiliteit zorg je ervoor dat beleidsambities worden vertaald naar concrete en haalbare uitvoeringsprogramma’s. Uitdagende en complexe thema’s waar jij je mee bezig gaat houden zijn onder andere Smart Mobility, Fiets, Verkeersveiligheid, mobiliteitstransitie en duurzame mobiliteit.

Je werkt nauw samen met de 23 gemeenten die uiteindelijk het programma of project moeten gaan realiseren. Jij zorgt daarbij voor het inhoudelijk en procesmatig opzetten van een programma, project of proces en de dagelijkse leiding. Dat betekent dat jij ervoor zorgt dat met alle partijen overeenstemming bereikt wordt. Dat kan een uitdaging zijn, omdat er soms tegenstrijdige belangen zijn. Dat maakt dat jij als geen ander al die verschillende partijen weet te verbinden.

Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van een geheel van uiteenlopende activiteiten en verschillende projecten die in onderlinge samenhang moeten leiden tot een vooraf geformuleerd doel. Hierbij heb je altijd zicht op het gewenste eindresultaat, zoals dit vooraf is afgestemd met de opdrachtgever. Zo werk je bijvoorbeeld met betrokken gemeenten aan de totstandkoming van metropolitane fietsroutes, waardoor woongebieden goed verbonden worden met economische toplocaties. Of je bent bezig met bijvoorbeeld duurzame mobiliteit, waarbij je gezamenlijk met de 23 MRDH gemeenten toewerkt naar een bestuurlijk gedragen regionale aanpak CO2 reductie in het Verkeer (met oog op klimaatdoelstelling).

Uiteraard zorg je ervoor dat het doel of resultaat binnen de kaders van tijd, organisatie, geld, informatie, communicatie en kwaliteit wordt bereikt. Daarbij is het van belang dat je zicht houdt op eventuele risico’s en hierop stuurt door het nemen van beheersmaatregelen.

Profiel kandidaat

Jouw profiel

Met jouw expertise in projectmanagement help jij ons bij het realiseren van de uitdagende en complexe opgaven die wij hebben.

Je bent omgevingsbewust, kan goed coördineren en je hebt plezier in het politiek/ bestuurlijke speelveld waarbij je planmatig te werk gaat.

Je kan omgaan met tegenspel en weet te verbinden.

Daarnaast beschik je over: 

  •  HBO+ werk en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring werkervaring in advisering, programmering en/of projectmanagement bij overheid of consultancy;
  • Kennis van openbaar bestuur, verkeer en vervoer.

Aanvullende informatie

Ons aanbod 

  •  een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 5.520 o.b.v. een 36-urige werkweek; ▪
  • een tijdelijke aanstelling van een jaar die we bij wederzijds goedvinden/goedkeuring, na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband;
  • de kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities; ▪ uitstekende verlofregelingen;
  • een individueel keuzebudget;
  • een vergoeding van een tablet of laptop en telefoon; 
  • volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klasse) en dienstreizen (1e klasse).

 

Team verkeersbeleid

Mocht je voor ons kiezen, dan verwelkomen wij jou graag binnen onze organisatie en specifiek bij team verkeersbeleid. Dit team bestaat uit 14 gedreven en ervaren professionals binnen het verkeersdomein.
Als standplaats hebben wij Westersingel 12 te Rotterdam.

Onze organisatie
De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 23 gemeenten en heeft als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de Rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer.
Zo formuleren wij regionaal verkeer- en vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in het MRDH-gebied, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven. Daarnaast verstrekken wij subsidies verstrekt voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor beheer, onderhoud en vervanging van OV-Infrastructuur.
De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks middelen van het Rijk (circa 650 mln. per jaar). Daarnaast heeft de MRDH taken voor het versterken van het economisch vestigingsklimaat in het MRDH-gebied van onder andere werklocaties (bedrijfsterreinen, detailhandel, kantoren), smart infrastructure (energietransitie, next generation woonwijken), economische vernieuwing (fieldlabs, campusvorming), arbeidsmarkt-onderwijs en economie van het landelijk gebied. De MRDH ontvangen een hiervoor een bijdrage van de 23 gemeenten (circa € 5 mln. per jaar).

Contact

Heb je nog vragen?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Jan Willem Immerzeel, Manager Verkeer, telefoon 088 5445 248.

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?
Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk 4 augustus 2019 t.a.v. mevrouw M. Moonen per e-mail: m.moonen@mrdh.nl.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie. In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst. Mogelijk zal ook een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.