Provincie dimt licht op de Heuvelrug

donderdag 8 januari 2015 redactie 0 reacties 140x gelezen

 

Een gedeelte van de provinciale weg N227 ter hoogte van Leusden en Maarn krijgt verkeersveilige, energiezuinige en natuurvriendelijke verlichting. De werkzaamheden daarvoor vinden plaats op werkdagen en buiten de spits. De provincie maakt verlichting dimbaar, verwijderd licht waar het niet nodig is voor de verkeersveiligheid en vervangt stalen masten door aluminiummasten.

Foto: Konstantin Sutyagin / Shutterstock

Foto: Konstantin Sutyagin / Shutterstock

De provincie vervangt de verouderde verlichting waar mogelijk door dimbare ledverlichting. De hoeveelheid licht kan dan worden aangepast aan het tijdstip van de dag en de verkeersdrukte. Hiermee bespaart de provincie kosten, vermindert de CO2-uitstoot en gaat lichtvervuiling tegen.

 

Aluminium masten

Voor alle stalen lichtmasten die aan vervanging toe zijn, zet de provincie aluminium exemplaren neer. Deze zijn onderhoudsvriendelijker, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn volledig recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.