Provincie Overijssel leidt aanbesteding voor 2400 elektrische laadpalen

woensdag 27 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 131x gelezen

Mede namens de provincie Gelderland en een groot aantal gemeenten, is de provincie Overijssel een Europese aanbesteding gestart voor 2400 elektrische laadpalen. Het is de provinciale doelstelling om in 2023 twintig procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Voor de groei van elektrisch vervoer zijn voldoende elektrische laadpalen in de openbare ruimte een belangrijke voorwaarde. Momenteel staan er zo’n 200 openbare laadpalen in de provincie Overijssel. Eind 2020 bestaat de behoefte aan 1400 laadpalen, is de verwachting. Daarom ondersteunt de provincie Overijssel haar gemeenten in de aanleg van de benodigde infrastructuur.

 

Samenwerking

Door samen te werken met de provincie Gelderland, verwacht provincie Overijssel de kosten te kunnen drukken, dubbelwerk te voorkomen en de laadpalen versneld te kunnen plaatsen. “Beide provincies willen een boost geven aan de beschikbaarheid van openbare laadpalen. De eisen en wensen van de beide provincies kwamen sterk overeen, daarom is afgesproken dat Gelderland aanhaakt bij Overijssel”, aldus de woordvoerder.

 

Aanbesteding

De inschrijving voor de aanbesteding wordt in de loop van oktober geopend. Naar verwachting is de winnaar van de aanbesteding medio 2018 bekend. Het voordeel voor deelnemers aan de inschrijving is, dat zij één aanbod hoeven te doen voor twee provincies. Dat bespaart hen ook tijd.

 

Impuls voor de provincie

Deze aanbesteding is een belangrijke impuls voor de provincie, stelt gedeputeerde Annemieke Traag van energie, milieu en Europa. “Een belangrijke voorwaarde voor mensen om elektrisch te rijden, is voldoende mogelijkheid om de auto op te laden. We werken daarom aan een dekkend netwerk van laadmogelijkheden. Dat is belangrijk voor de aantrekkelijke leefomgeving in Overijssel.”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.