Red Roermond met innovatieve mobiliteitsoplossingen

woensdag 28 december 2016 Guus Puylaert 0 reacties 182x gelezen

De topdrukte bij de Designer Outlet in Roermond tijdens de kerstdagen bewees maar weer dat mobiliteitsproblemen aan de orde van de dag zijn. Daarom is vraag naar innovatieve mobiliteits- en transportoplossingen. Daarover kunt u meepraten en -denken tijdens de Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond, die 1 december is gestart en duurt tot 18 mei 2017.

In de veranderende mobiliteitswereld wordt gezocht naar vernieuwende ideeën die een frisse blik werpen op mobiliteitsvraagstukken, waarbij verbindingen worden gelegd tussen verschillende sectoren. In dit licht is de prijsvraag uitgeschreven. Experts én buitenstaanders kunnen innovatieve en vernieuwende ideeën indienen voor een duurzame en leefbare toekomst.

Roermond trapt af

Dit is de eerste editie van de innovation challenge. Regio Roermond is als locatie gekozen vanwege de centrale ligging binnen Europa. Tegelijkertijd heeft het te maken met actuele vraagstukken op het gebied van mobiliteit en transport: gemeente Roermond werkt bovendien aan een nieuw mobiliteitsplan.

De ideeën kunnen ook op andere locaties worden ingezet waar een maatschappelijk probleem speelt. Want de challenge richt zich niet enkel op Roermond, maar ook op de rest van Nederland en Vlaanderen.

Thematisch

Vanwege de transitie in de mobiliteits- en transportwereld, zoekt de jury van de wedstrijd naar slimme oplossingen, die mobiliteit en transport verbinden met één van de volgende zes thema’s:

Thema 1: Ondernemen
Thema 2: Gastvrije steden
Thema 3: Mens en Gebruiker centraal
Thema 4: Fietsen & Lopen
Thema 5: Zorg
Thema 6: Technology & Smart Mobility

Prijzen

Een vakjury zal de ideeën uiteindelijk beoordelen. De winnaar van de challenge ontvangt €5.000 prijzengeld. De beste ideeën maken kans op financiering voor het doorontwikkelen van het idee. Per thema ontvangt het beste concept bovendien twee tickets voor het Boostcamp Event op 18 mei 2017 en krijgt voorafgaande daaraan een Boostcamp traject aangeboden.

Jongeren worden gestimuleerd om deel te nemen aan de wedstrijd: daarom wordt een extra prijs van €1.500 uitgereikt voor het meest innovatieve idee uit het onderwijs voor jongeren onder de 21 jaar.

Meedoen

Wilt u meedoen aan de Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond? Schrijf u dan in. Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.