Rijbewijs voor snelle tractoren

dinsdag 3 november 2009 0 reacties 412x gelezen

Boeren die harder dan 25 km/uur op een tractor willen rijden, moeten voortaan een rijbewijs BE hebben. In dat geval mag maximaal 45 km/uur worden gereden. Dat schrijft minister Eurlings in een brief aan de Tweede Kamer.

(Copyright: ANWB/AVD)

Eurlings wil de maatregel invoeren om het aantal verkeersongevallen met tractoren terug te dringen. Gemiddeld vallen er 17 dodelijke slachtoffers per jaar. Uitonderzoek van de Dienst Verkeer en Scheepvaart blijkt dat het aantal ongevallen met letsel en dodelijke afloop met landbouwvoertuigen minder snel daalt dan alle letsel en dodelijke ongevallen in Nederland.

De boeren die op snelle tractoren rijden moeten wel een snelheidsbord ‘45’ op hun tractor voeren.

 

Bestuurders die maximaal 25 km/uur willen rijden hebben geen snelheidsbord en rijbewijs nodig. Jongeren vanaf 16 jaar mogen dus tractoren blijven besturen zonder rijbewijs, mits ze niet harder rijden dan 25 km/uur.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.