RWS start grootscheepse monitoring energiedoelen OVL en VRI's

vrijdag 29 augustus 2014 redactie 0 reacties 124x gelezen

Rijkswaterstaat roept per brief, email en via bijeenkomsten alle gemeenten, provincies en waterschappen op om mee te werken aan monitoring van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI's).

De Vereniging Nederlandse Gemeenten rapporteert aan de SER over het realiseren van de doelen van het SER-Energieakkoord. Aanvullend hierop bewaakt Rijkswaterstaat, samen met  het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV) en de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) de realisatie van de doelstellingen voor openbare verlichting en VRI's. Rijkswaterstaat heeft de monitoring zelf uitbesteed aan Ziut Advies.

Brief
Alle colleges van gemeenten, provincies en waterschappen ontvangen deze week een brief m met name de monitoring onder de aandacht te brengen en alle OVL- en VRI-beheerders te ondersteunen bij de monitoring.

Bijeenkomsten OVL in het Energie-akkoord
Ook wordt een aantal bijeenkomsten georganiseerd.: Zo vindt op 10 september een ‘Verlichtingstafel Energieakkoord’ plaats in Houten. En op 18 september een workshop openbare verlichting in 2020 bij City Tec in Roosendaal. In oktober organiseren NSVV, IGOV en Rijkswaterstaat een workshop over OVL in het Energieakkoord tijdens de Dag van de Openbare Ruimte en ook tijdens de Infra-relatiedag op 28 oktober wordt er een workshop over georganiseerd. In november vindt een bestuurlijke bijeenkomst plaats over OVL in het Energieakkoord tijdens de Dag van verkeer en Mobiliteit.

Verkeerskunde Dossier Openbare Verlichting
Ten slotte leest u alles over Openbare Verlichting in het dossier Licht dat op 30 september verschijnt in Verkeerskunde 5. Nog geen abonnee? Neem snel een (proef)abonnement.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.