Senior beleids- en gebiedsadviseur verkeer, vervoer en openbare ruimte - gemeente Amsterdam

maandag 19 november 2018 241x gelezen

Bedrijf

gemeente Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Functieomschrijving

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

 

Senior beleids- en gebiedsadviseur verkeer, vervoer en openbare ruimte

Vaste baan, voor 32-36 uur

 

De functie

Als ervaren integraal gebiedsadviseur adviseer je grootstedelijke gebiedsontwikkelingen op het gebied van verkeer, vervoer en openbare ruimte. Je analyseert (toekomstige) mobiliteitsopgaves, signaleert vraagstukken wat betreft de inrichting van de openbare ruimte en adviseert projectorganisaties, management en (gemeente) bestuur gevraagd en ongevraagd. Op basis van onderzoek en analyse ga je op zoek naar duurzame oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken en ruimteverdeling voor nieuwe grootstedelijke gebieden en transformatiegebieden. Je bent in staat zelfstandig te opereren, te adviseren en te overtuigen. 
 

Je bent één van de zeven integraal gebiedsadviseurs binnen het team Metropool. In eerste instantie zal je inzet voornamelijk betrekking hebben op het gebied Zeeburgereiland en IJburg 1 en 2. 
 

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is één van de motoren van de Nederlandse economie. Steeds meer bewoners, bedrijven en bezoekers trekken naar de steden in de MRA en met name naar Amsterdam. De komende jaren groeit de stad verder (tot 2025 50.000 nieuwe woningen in Amsterdam alleen al). De druk op de openbare ruimte en de infrastructurele netwerken zal hiermee verder toenemen. Deze verdichting noodzaakt daarom tot investeringen in kwaliteitsverbetering en uitbouw van de stedelijke netwerken voor mobiliteit. Gezien de beperkte ruimte in de stad en de doorsnijding van bestaande structuren kennen deze opgaven een grote inhoudelijke en procesmatige complexiteit. Ook zal de verdichting effect hebben op de regionale- en rijks-infrastructuur, zoals de ring A10 en stations. Samenwerking met de regionale partners en het Rijk is daarom van groot belang.


Wil jij bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid Amsterdam? Heb je affiniteit en ervaring met complexe verkeerskundige vraagstukken binnen grootstedelijke gebiedsontwikkelingen? Ben je een verbinder, die ook van onderhandelen en aanpakken weet? Ben je analytisch sterk en daarbij resultaatgericht? Heb je ten slotte ruime ervaring in bestuurlijke advisering en processen? Dan ben jij de persoon die we zoeken om onze beleidsteam te versterken!

Profiel kandidaat

Werkzaamheden

Integraal beleids- en gebiedsadviseur verkeer, vervoer en openbare ruimte. In deze functie ben je als senior adviseur verantwoordelijk voor:

 • Borgen van belangen van verkeer, vervoer en openbare ruimte bij gebiedsontwikkelingen. Jij bent voor jou deel van de stad het eerste aanspreekpunt en de adviseur voor infrastructuur- en mobiliteitsvraagstukken van de toekomst. In eerste instantie voor Zeeburgereiland en IJburg 1 en 2;
 • Dit doe je gevraagd, maar ook ongevraagd, om zo proactief regie te voeren verkeer en vervoer netwerk en de openbare ruimte van de stad van morgen;
 • Het analyseren en onderzoeken van met name mobiliteitstrends en ontwikkelingen in samenwerking met  o.a. de dienst Ruimte & Duurzaamheid, Grond & Ontwikkeling, Vervoerregio Amsterdam en rijk;
 • Jij bent opdrachtgever van of adviseur bij verkeersonderzoeken;
 • Jij adviseert het bestuur over de grote infrastructuur- en mobiliteitsvraagstukken op Zeeburgereiland en IJburg 1 en 2;
 • Verdere ontwikkeling van kennis van en werken aan mobiliteitsvraagstukken, grootstedelijke ontwikkelingen en regionale samenwerking.

 

Wij vragen

 • Jij hebt een afgeronde opleiding op Wo niveau, bij voorkeur in de ruimtelijke sector en ruime werkervaring;
 • Jij bent instaat om complexe problemen om te zetten in gerichte (beleids-)adviezen;
 • Jij hebt een goede antenne voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
 • Jij hebt ervaring met projectleiding en procesmanagement;
 • Kennis en affiniteit met vervoersplanologie of verkeerskunde is een pre.

 

Competenties

 • Sterke analytisch vaardigheden in combinatie met een actiegerichte houding;
 • Impact, overtuigingskracht en een sterke verbinder;
 • Proactieve houding, flexibele inzetbaarheid en goed kunnen werken onder hoge werkdruk;

Verder ben je omgevingsbewust, kunt goed samenwerken en ben je inventief.

Aanvullende informatie

Wat biedt Gemeente Amsterdam jou?

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 4.022,- en maximaal € 5.520,- bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van 36 uren per week.
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

 

De organisatie

De Dienst Verkeer & Openbare Ruimte, onderdeel van het cluster Ruimte en Economie, draagt zorg voor de bereikbaarheid, de veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. Daarbij wordt gestuurd op het beste resultaat voor de gebruiker tegen de laagste maatschappelijke kosten en risico’s. Onderdelen daarvan zijn het efficiënt beheren (van stedelijke assets), het optimaal benutten van het integrale verkeer- en vervoerssysteem en opdrachtgeverschap van projecten. Met onder meer als ontwikkelopgave:

 • Integrale stedelijke programmering en kaderstelling;
 • Gemeente brede invoering van assetmanagement;
 • Gebruiksmanagement, het optimaal gebruik van het verkeer- en vervoerssysteem en de openbare ruimte.

 

Binnen de Dienst V&OR zorgt de afdeling Kennis en Kaders voor een zorgvuldige en transparante afweging tussen de verschillende belangen op het gebied van mobiliteit en openbare ruimte en legt deze voor aan het bestuur. Kennis en Kaders weet hoe de stad beweegt, signaleert veranderende trends en agendeert deze.

Op basis van deze kennis stelt de afdeling richtinggevende stedelijke (beleids)kaders en plannen op en levert bijdragen binnen grootstedelijke ontwikkelingen en regionale samenwerkingsverbanden om Amsterdam in de toekomst bereikbaar en aantrekkelijk te houden. Kennis en Kaders werkt evidence based, integraal, schakelt strategisch tussen stad en regio en zorgt ervoor dat het beleid echt werkt.

Contact

Informatie

Neem voor meer informatie over de functie of procedure contact op met Elisa Berke, Managementassistent, bereikbaar per mail: e.burke@amsterdam.nl.

 

Solliciteren op de functie van beleids- en gebiedsadviseur verkeer, vervoer en openbare ruimte

Heb je belangstelling voor deze functie?

Solliciteer dan online


Reageer uiterlijk 16 december 2018 onder vermelding van Senior beleids- en gebiedsadviseur verkeer, vervoer en openbare ruimte - 18110097.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.