Senior consultant traffic safety

dinsdag 11 juni 2019 236x gelezen

Bedrijf

TNO

Locatie

Den Haag

Functieomschrijving

De mobiliteitstransitie is in volle gang. Maar nieuwe concepten als chauffeurloos rijden en Mobility as a Service brengen ook nieuwe veiligheidsvraagstukken met zich mee. Daarop richt jij je als senior consultant traffic safety.

 Wat ga je doen?
Veiligheid is een hot topic in de mobiliteitswereld. Daarom zet jij voor TNO dit onderwerp verder op de kaart. Veiligheid raakt aan vele vlakken, zoals menselijk gedrag, ICT en techniek. Bovendien spelen veiligheidsvraagstukken zich af op allerlei niveaus: van ‘onder de motorkap’ van één enkele auto tot een model dat gps-gegevens van miljoenen weggebruikers analyseert, van de veiligheid van een enkele verkeersdeelnemer tot de inrichting van een hele stad.

Jouw afdeling – Sustainable Urban Mobility en Safety in Den Haag – richt zich op integrale vraagstukken in de mobiliteit. Vanuit daar zet jij een nieuwe propositie op die aansluit bij de behoeften uit de markt op gebied van traffic safety. Daarbij zoek je ook verbinding met de afdeling Integrated Vehicle Safety in Helmond.

Jij staat aan de wieg van de nieuwe propositie. Dat betekent dat je heel zelfstandig je tijd en werk inricht. En dat jij voor een groot deel de visie en koers bepaalt. Je hebt veel contact met klanten, veelal overheden, en je verzamelt de juiste mensen om je heen om de klantvragen te kunnen beantwoorden. Ook houd je scherp in de gaten wat er in de markt gebeurt. Samen met je collega’s zet je traffic safety op de agenda bij het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap.

Lees meer over Sustainable Urban Mobility and Safety bij TNO

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van jou?
Naast mobiliteitsexpert en modeldenker ben je een echte bruggenbouwer. Tussen afdelingen, tussen technologie en markt en tussen mensen onderling. Omdat er nog weinig vastligt, is het belangrijk dat je zelf het initiatief neemt en dat je gedreven bent om nieuwe onderwerpen te ontdekken. Ook complexe onderwerpen weet je helder uit te leggen en op een creatieve en enthousiaste manier aan anderen te presenteren.

 

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een wo-masterdiploma, bij voorkeur in de richting mobiliteit, transport en/of verkeer.
 • Ruime werkervaring (liefst meer dan tien jaar) in het werkveld verkeersveiligheid.
 • Een fascinatie voor het mobiliteitssysteem van nu en de toekomst.
 • Goede communicatieve skills in het Nederlands en Engels.

Aanvullende informatie

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?
TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar kennis en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Lees meer over TNO als werkgever

Binnen TNO ga jij aan de slag bij de afdeling Sustainable Urban Mobility and Safety in Den Haag. Hier werk je samen met bijna veertig gezellige en professionele collega’s aan oplossingen die bepalend zijn voor het straatbeeld van de toekomst. Wat zijn de effecten van zelfrijdende voertuigen op de taxibranche? Hoe lossen we parkeer- en fileproblemen op door middel van shared cars? Hoe kunnen we met geavanceerde modellen exact voorspellen wat de uitstoot op een bepaalde plek gaat zijn op het moment dat je een ander knooppunt afsluit? Wat betekent het voor de veiligheid als alle voertuigen met elkaar en met hun omgeving kunnen communiceren? Je ziet het: er is nog heel wat te doen! We zitten midden in een enorme mobiliteitstransitie. Heb jij de drive om die transitie mee vorm te geven?

Maak kennis met je collega’s

Wat kan TNO je bieden?
Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 4.673,- en € 6.789,- (afhankelijk van je kennis en ervaring) krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je de onderzoekskant op of carrière maken als projectleider. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten.
 • Een flexbudget dat je kan inzetten voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld om extra vakantie te kopen of bij je salaris te laten uitbetalen.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Een moderne werkplek op ons kantoor in Den Haag, goed bereikbaar met het ov.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken.
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen

Deze functie kan deeltijds (32-36u) of voltijds (40u) ingevuld worden.

Contact

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?
Reageren kan tot en met 30 juni 2019. De eerste ronde staat gepland op 9, 10 en 11 juli en de tweede ronde staat gepland op 15, 16 en 19 juli. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een derde en laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Solliciteer dan online. Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.