Senior Verkeerskundige

woensdag 17 april 2019 574x gelezen

Bedrijf

Gemeente Enschede

Locatie

Enschede

Functieomschrijving

Wil jij in de grootste stad van Oost Nederland, die bruist van vernieuwing, je energie en kennis inzetten om te werken aan complexe verkeerskundige opgaven?

 

Ben jij in staat om snel verbinding te leggen met andere werkvelden en snap jij hoe de veranderende mobiliteitswereld vraagt om een nieuwe manier van werken?

 

Dan hebben wij in Enschede de perfecte vacature voor jou!

 

Wie zoeken we?
De uitdagingen op het gebied van mobiliteit zijn groot in Enschede. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw mobiliteitsvisie, een nieuwe woonvisie en ontwikkelen nieuwe plannen zoals 'De Kop' en de stationsomgeving. Veel ambitie en wensen voor een beperkte beschikbare ruimte, die we moeten vertalen in mooie concrete plannen die recht doen aan de ontwikkelingen in de stad.

 

Als senior verkeerskundige ben je verkeerskundig verantwoordelijk in een stadsdeel, je bent betrokken bij het uitwerken van verkeerskundige plannen en integrale gebiedsontwikkelingsprojecten.

 

Hierbij zet je je verkeerskundige expertise in, denk je mee over een integrale aanpak en concrete effecten voor onze inwoners. Je kan breder kijken dan je vakinhoud.

 

Het werkveld bepaal je zelf in overleg met je directe collega’s, dit is heel breed; van klachtenafhandeling tot het ontwikkelen van een wijkverkeerscirculatieplan. Participatie met inwoners zal hierin een grote rol spelen.

 

Je kijkt niet alleen naar de verkeerskundige inrichting van de wijk, maar ook naar hoe de mens zich beweegt in zijn omgeving. Je zoekt verbinding met andere vakdisciplines en de beleidsafdeling. Je kan snel schakelen en durft buiten de kaders te denken en te doen!

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van je?

  • Je bent enthousiast en verbindend.
  • Je kent je vak en kan dit snel vertalen naar de dagelijkse praktijk.
  • Je legt makkelijk contacten binnen en buiten de organisatie, en kan goed verbinding leggen met andere vakdisciplines.
  • Je bent resultaatgericht en staat open voor nieuwe oplossingen.
  • Je werkt graag samen in een divers en dynamisch speelvelden.

 

Verder beschik je over:

  • een afgeronde HBO opleiding in de richting van Verkeerskundige
  • minimaal vijf jaar relevante werkervaring en bent bekend met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving
  • ervaring met contacten en overleg met bewoners(groepen) bij complexe opgaven
  • brede kennis van mobiliteit
  • uitstekende communicatieve vaardigheden: je kunt goed schrijven en spreken

Aanvullende informatie

Wie zijn wij?

Werken bij gemeente Enschede, betekent werken aan ambities. Enschede is met bijna 160.000 inwoners de grootste stad van Overijssel. Visie en vooruitgang maken van de gemeente een aantrekkelijke werkgever waar altijd ruimte is voor nieuwe projecten, nieuwe initiatieven en nieuwe krachten.

 

De gemeente Enschede wil veel bereiken op het gebied van mobiliteit, de bereikbaarheid van de stad is een topprioriteit voor Raad en college.

 

Om dit te bereiken moet Enschede externe verbindingen versnellen, moet de Enscheder meer gaan fietsen, en willen we fietsstad 2020 worden en vooroplopen met innovaties waaronder diverse MaaS-pilots.

 

Nieuwe tijden vragen om een nieuwe manier van werken. Toenemende druk op het gebruik van de beperkte ruimte in de stad door ambities op het gebied van groeien vanuit het hart van de stad, maakt dat de huidige verkeerskundige vraagstukken vragen om een meer integrale aanpak. Daarbij staan: inpassing in een stedelijke omgeving, omgaan met diverse belangen, contact met burgers en het leggen van dwarsverbanden met andere vakdisciplines, centraal.

 

Als senior verkeerskundige speel jij hierin een belangrijke rol. Je hebt kennis van je vak, je weet hoe je dit slim kan toepassen, en je weet snel draagvlak te vinden voor je integrale oplossingen.

 

Wat bieden we?
Een salaris van max. €4859 bij een 36-urige werkweek (schaal 10 of 11) 

Een vaste aanstelling 

Een goede pensioenregeling 

Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, individueel keuzebudget van 17,05%

Contact

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hugo Smuling, opdrachtgever mobiliteit (tel. 06 53 596 273).

 

Sollicitatie
Je sollicitatie kun je richten aan de Gemeente Enschede, P&O, tav Petra Lammers.

 

Solliciteren kan via de website: https://www.enschede.nl/bestuur/werken-bij-gemeente-enschede/vacature-overzicht/senior-verkeerskundige

 

Maak daarvoor gebruik van de "solliciteer"  knop en vul je gegevens in het sollicitatieformulier. Stuur je brief en CV als bijlage mee.

 

Uiterste inzenddatum 19 mei 2019.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.